Zeel-kúra

Ízületeink, kezdve a csípő- és a térdízületeinkkel egészen az állkapocsízületeinkig, különleges anyagcseréjű szerveink. A többi szövetünkkel ellentétben, nincsen a porcszövetünknek közvetlen vérellátása, ellátása kizárólag diffúzióval történik. Emiatt bármilyen sérülés, krónikus deformitás jelentkezik itt, a gyógyulás, a regeneráció rendkívül lassú. 

A hagyományos orvoslás kínálta gyógyszerek, illetve terápiák (pl. gyógytorna, gyógyfürdő) mellett a homeopátiás gyógyszerek kiváló kiegészítő segítői lehetnek panaszos ízületeinknek. Egyfelől regeneráló hatásúak, másfelől csillapítják a fájdalmat. A továbbiakban leírt komplex homeopátiás gyógyszert, a ZEEL-t számtalan –amúgy homeopátiát nem gyakorló- ortopéd orvos használja, leggyakrabban közvetlenül a beteg ízületbe fecskendezve.

A ZEEL bevált indikációs javallata ízületi panaszokra

I. szakasz (ZEEL injekció)

Heti két alkalommal (pl. szerda és szombat) feltörünk egy ampulla ZEEL injekciót és beletöltjük ½ liter tiszta vízbe. Ez napközben, egyenletesen elosztva, kortyonként megisszuk. Fontos, hogy a gyógyszerbeszedés előtt-után 10-15 percig ne együnk-igyunk.  A kúra első szakasza 5 hétig tart, ehhez 2 doboz ZEEL-re van szükség. A ZEEL receptköteles, bármilyen orvos felírhatja.

II. szakasz (ZEEL tabletta)

A kúra második szakaszában, az ivóampullás kezelést követő héttől, a nyelvünk alatt elszopogatunk napi 3x1 ZEEL tablettát. Itt is fontos a 10-15 perces távolság evéstől és ivástól. A teljes kúrához 2 doboz tablettát vegyünk be. A ZEEL tabletta nem vényköteles.

Szükség esetén a kúra fél év szünet után megismételhető.