Ligetszépe meseterápia

Mesék gyógyító ereje a Gyertyafényes fogászat rendelőjébenv

Mesék gyógyító ereje a Gyertyafényes fogászat rendelőjében

A mesék varázslatos birodalmába a belső képalkotó tevékenység segítségével jutunk el.  Ez a képesség 3 éves kor után kezdi meg aktív munkáját, s míg a világ, s még két napig tart – mondaná bölcsen a mesemondó. A gyermekkori mesehallgatás a felnőttkori kreativitás alapja. Ez a képesség teszi lehetővé, hogy a felnőttként elénk kerülő nehézségeket kreatív erővel, bátran megoldjuk. A mindennapi esti mese pozitívan hat a szülő-gyermek kapcsolatra, az érzelmi intelligencia fejlődésére és az ősbizalom erősödésére. Az elmúlt években, a körülöttünk lévő események miatt, egyre több gyermeknél tapasztalható az ősbizalom és a felnőtt világba vetett hit gyengülése. Ha a gyermeket túl sok fájdalom éri, ha túl sok a bizonytanság, ha felbomlik a család egysége, ha nehezen tud beilleszkedni az óvodába, iskolába, ha viselkedésbeli szélsőségek jelentkeznek, ha túl erős benne a félelem, ha nehezen alszik el esténként, ha rémálmai vannak, ha hirtelen megváltozik a viselkedése, mindenképpen érdemes segítő szakembert felkeresni.

A meseterápiás folyamat során a minden emberben jelen lévő egészséges részt szólítjuk meg, ezzel aktivizálva a szunnyadó öngyógyító folyamatokat. Ennek kezdeti lépése egy kérdéssor kitöltése, amely segíti az életútra való rátekintést. Ezután kerül sor egy szülővel történő, ismerkedő beszélgetésre, melynek időtartama 2 óra. A meseterápiás folyamat előkészítése után történik meg a gyermekkel való első találkozás. Felnőttek esetében az életút megismerése a terápiás folyamat része. 

A mesékkel való segítés ideális ritmusa gyermekek esetében heti 1 x 45 perc, felnőttek esetében kéthetente 90 perc. A terápia hosszát az életút és az életszakasz elakadásai határozzák meg. 

Jelentkezni lehet: Szabados Andrea 70/978-3093